Over ons

De vereniging B.A.K. ( Belgische geadopteerden uit Korea ) wil een plek zijn voor ontmoeting en uitwisseling van ervaringen, maar ook een platform voor informatie over de Koreaanse cultuur en voor iedereen die nieuwsgierig is om meer te weten te komen over dit verre mysterieuze land. Heb je vragen over je afkomst en weet niet met wie te praten? Wil je je gevoelens en of ervaringen als geadopteerde uit Z-Korea delen? Wilt u meer ontdekken over de Koreaanse cultuur? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Missie

B.A.K. (Belgian Adoptees from Korea) is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), zonder ideologische, filosofische, religieuze of politieke voorkeuren. Ze heeft tot doel om het onderlinge contact tussen de Belgische geadopteerden van Koreaanse origine en het contact tussen hen en de Koreaanse gemeenschap te bevorderen, door middel van een platform voor uitwisseling en ontmoetingen en het organiseren van sociaal-culturele evenementen die verband houden met de identiteit van geadopteerde en/of met Korea en haar cultuur. Voor vragen over BAK, blijven wij tot uw beschikking en nodigen wij u uit contact met ons op via e-mail!

Oprichting

In november 2012, besloten een groep van 25 Koreaanse geadopteerde een diner in Brussel een organisatie op te richten voor Koreaanse geadopteerden in België. Dit initiatief kwam er voornamelijk omdat ze vast stelden dat er geen enkele organisatie bestond, terwijl er toch meer dan 4.000 geadopteerden uit Korea zijn in België. Een klein team zette zich enthousiast aan de oprichting van B.A.K (Belgische geadopteerden uit Korea), dat officieel gelanceerd werd op 25 januari 2013.

Het team

Thomas

Voorzitter en lid van de Raad van Bestuur

Jennifer

Secretaris en lid van de Raad van Bestuur

Dirk

Penningmeester en lid van de Raad van Bestuur

“Het is een grote uitdaging en een spannend project waarvan wij hopen dat het de vele Koreaanse geadopteerden in een positieve en dynamische sfeer kan verbinden”

Het BAK Team